Välbesökt firande när Garp firar 40 år

Bilden visar Garps kundträff 2024

Förra veckan gick årets händelse för oss på Garp av stapeln då vi som ett av Borås äldsta datasystem firade 40 år. Firandet var på Astern mat och möten där allting började då det var i Pulsens lokaler, eller Västgöta-data som det hette då, som några av grundarna arbetade. 

Det har hänt en del på de här 40 åren, något som dagens moderator Ingela Rydell fångade fint i inledningen till dagen:

”Den här berättelsen började redan 1979 när företaget Microcraft skapades. Till att börja med byggdes tandläkarsystem och fastighetssystem. Sommaren 1983 skrevs de första kodraderna till vad som ämnades att bli ett alldeles eget datasystem. Våren 1984 levererades det första systemet. Det hade inget namn vid denna tid, de första kunderna fick helt enkelt den egna loggan på startbilden och upplevde att systemet var gjort unikt för dem, vilket var mäkta populärt. Även om marknadsföring inte var någon prioriterad sak insåg man att ett varumärke kunde vara lämpligt och började fundera över vad systemet skulle heta. Vid den tiden hade romanen ”Garp och hans värld” utkommit och vi hade precis fått Rångedala Plantskola som kund. Namnet GARP kändes helt plötsligt självklart. Nu är året 2024 och Garp fyller 40 år. Varmt välkomna”

Tillbakablickar och fokus framåt

Över 80 deltagare var med och firade Garps 40-årsjubileum som bjöd på både tillbakablickar och fokus framåt på nyheter i nya versionen av Garp. 

Dagen inleddes med en härlig mingelfrukost och sedan inleddes Studio Garp. Ingela Rydell tog vant hand om publiken. Två av utvecklarna som var med och lade grunden till Garp, Anders Filipsson och Bengt Dahlberg, gästade dagen och berättade hur det var att ”jobba hemifrån” när diskettstationerna var så stora att de knappt kunde bäras av en person. Vi fick också höra om motståndet till att införa e-post ”vad ska det vara bra för, vi har ju gula lappar? Marko Kupiainen på IT-avdelningen var nöjd med att ”historien gav honom rätt”. Ja, vilka berättelser, det har hänt mycket på 40 år.

Speeddating och after work

När Studio Garp var över fortsatte dagen med speeddating. Både återförsäljare och tredjepartsleverantörer var inbjudna och kunderna fick chansen att prata såväl integrationer som leverantörsfakturahantering, BI-lösningar, men även träffa Garps support- och utvecklingsavdelning.

Efter en härlig tvårätters lunch var det dags för workshops. Det fanns flera olika pass att välja bland, och under workshopparna var det livliga diskussioner. Workshopparna bröts för att fira med födelsedagstårta. Därefter återstod After Worken. Garp bjöd på smårätter och musik från DJ. Diskussionerna fortsatte och många kunder dröjde sig kvar till sent.

Tack alla som kom och firade den här speciella dagen med oss!

Titta gärna på inspelningen av Studio Garp nedan