Garp lanserar ny databas och blickar mot framtiden

Studio Garp

”Om du blundar ett ögonblick och föreställer dig att du befinner dig på en kritvit sandstrand i gryningen och blickar ut över havet. Borta vid horisonten så ser du soluppgången. Det är i princip visionen för vår nya kommande klient, Garp X.”

Så lät det i torsdags när Garps Utvecklingschef, Florin Bud, beskrev Garps vision under den direktsända lanseringen av den nya versionen i Studio Garp.

- Vi har ännu inte bestämt om vi kommer att utveckla en ny desktopklient, om det blir en webbklient, eller en ny mobilklient eller möjligtvis en kombination av dessa. Oavsett vilket beslut vi kommer att fatta så kommer vi sträva efter att skapa ett intuitivt användargränssnitt där användarupplevelsen kommer att vara central. Systemet ska inte bara vara lättanvänt och intuitivt utan det ska även vara roligt att köra Garp, fortsätter Florin.

Direktsänd lansering

Sändningen följdes av nästan 200 kunder som deltog aktivt via Garps egen chatt och var med i en tävling under sändningen, där man genom att svara på frågor var med och tävlade om fina priser.

Ny databas

Naturligtvis presenterades även nyheter i den helt nya versionen Garp 4.4. Den största nyheten är utan tvekan en helt ny databas, RocksDB, som kommer i den nya versionen. När du laddar ned den nya versionen får du helt enkelt en ny databas som du konverterar din befintliga data till med några få knapptryckningar.  Men glöm inte att det är viktigt att verifiera sina flöden och eventuella anpassningar innan man kör igång skarpt med den nya versionen.

Imazo AB kör redan den nya databasen

Under lanseringen fick vi träffa många intressanta gäster, bland annat medverkade Hans Elfstrand, IT-ansvarig på Imazo AB. Imazo är en av Garps pilotkunder och har kört med den nya databasen sedan i april i sin testmiljö och är den första kunden som kör databasen skarpt.

- Det har funkat väldigt bra. Den nya servern har betydligt större kapacitet och vi har väldigt mycket transaktioner, många orderrader och flera webbservrar förutom ett 20-tal Garp-klienter, vi har också sett att prestandan har förbättrats avsevärt, berättar Hans.

Hög kvalitét

Under senare år har Garp både bytt programspråk, verktyg, nu databas och i kommande även användargränssnitt.

- Detta är otroligt stora operationer man gör och detta gör man med extremt bra kvalitét och med så oerhört lite buggar. Det här är något otroligt unikt i denna branschen. Det som är unikt för Garp är communityn runt om med människor som genuint bryr sig om sina kunders framgång och med väldigt engagerade kunder och GarpCenter, berättar Alfred Gerum, Jeeves Product Director.

Vi på Garp vill med detta tacka alla kunder som varit med oss under lanseringen!