CE Produkter har fullt fokus på digitalisering & Industri 4.0

CE Produkter

Återbruk och Industri 4.0

Mitt i Småländska skogarna i Södra Unnaryd hittar vi CE Produkter. De producerar och produktutvecklar innovativa, högkvalitativa textila produkter som både gör möbler mjuka, dämpar ljud och isolerar. Detta gör de riktigt bra! Receptet är passion, engagemang och ett väldigt stort hjärta, CE family helt enkelt. CE Produkter vann andraplatsen som årets företagare i Sverige år 2019. CE Produkter drivs idag av fjärde generationen Ekman samt Joakim Eliasson och startades 1939. Redan då byggde affärsidén på återbruk av material. Alla produkter kännetecknas av att de till 50% består av återvunnet material såsom PET-flaskor och tygspill.

Digitalisering och Industri 4.0

För VD Victoria Ekman är kontroll och struktur nyckelorden, då är Garp en viktig faktor. Vid vårt besök möts vi av flera skärmar som visar nyckeltalen i Garp.

- Garps dashboard finns på skärmarna och visar hur vi ligger till i produktionsflödet i realtid, berättar Victoria Ekman. Med lätthet visar hon Garp via sin iPhone och flera diagram på den stora skärmen på hennes kontor.

- Med Garps tillgänglighet i mobilen så kan jag befinna mig var som helst i världen, och ändå ha full kontroll på produktionen, fortsätter Victoria. Detta är en enkel lösning som helt enkelt består i att köra remote desktop mot servern där Garp finns.

- Vi tittar på olika möjligheter till en mer visuell produktionsövervakning och omplanering. Då har vi kontakt med ett annat Garp-företag som har utvecklat en lösning som vi är väldigt nyfikna på, förklarar Victoria.

Miljöfokus

CE Produkter har alltid haft ett så stort miljöfokus och just nu ligger det även väldigt rätt i tiden berättar Victoria. Bakgrunden är att råvaran är väldigt dyr, idag har CE Produkter 50% återvunnet material och efter 2020 hoppas de att den siffran ligger på 75%.

Engagemang, passion och positivt tänkande

Vid rundvandring på företaget möts vi av idel leenden, alla ser glada och positiva ut.

- Det är viktigt med engagerad och passionerad personal och det får vi genom att löpande visa hur vi ligger till, det visuella är viktigt. Vår filosofi är att vi pratar om positiva saker, då kommer det negativa att försvinna, säger Victoria när vi frågar.

Framgångssagan

CE Produkter har blivit framgångsrika inom sin bransch och det lyser igenom när man går runt på kontoret.

- Vi har sysslat med detta i fyra generationer vilket har gett oss en gedigen erfarenhet och dessutom har vi vår passion. Det är viktigt att ha en vilja av att förändras, att vara nyfiken och att ständigt ifrågasätta vad vi kan göra bättre. Med hjälp av Garp så har vi format strukturen för vårt arbete, vi har all information om våra artiklar och använder Garps kalkylmodell för att beräkna samtliga priser, berättar Victoria. 

Framtiden

Victoria ser ljust på framtiden. Hon nätverkar, är lyhörd och har hela tiden örat mot rälsen.

- Vi vill fortsätta med att använda fler funktioner som finns i Garp. Garp är en otroligt vital databas, säger hon. 
 

Sharing is caring

CE Produkter efterlyser smarta lösningar som andra Garp-företag har gjort. 

- Hur vi kan dela smarta lösningar med varandra? Kanske någon form av workshop med andra företag för att utbyta idéer och erfarenheter. Det kanske kan vara något som kommer framöver om fler företag är intresserade av ”Sharing is caring”, berättar Victoria.
 


 

Läs mer om CE Produkter och deras verksamhet.